Elsker du at være kreativ? Vi har masser af idéer til påskepynt og bagning, der er lige så lette, som de er inspirerende. Så du bruger mindre tid på at forberede dig og mere tid på at nyde påsken - og din egen kreativitet.
Nem påske: Din overlevelsesguide
Tænk ud af ægget
Der hører mere til påskepyntning end æg! Se, hvad vi mener med disse farverige toppings på dine kager, f.eks. citronkage, gulerodskage eller hvad end du foretrækker med mascarponecreme. Der er forår i luften!
Gravende påskehare (1)
Det ville ikke være påske uden den berømte påskehare! Her er en sød dekorationsidé, der bringer et smil frem i børn af alle aldre.
Du skal bruge:
- 3 dl piskefløde (afkølet)
- 100 g flormelis
- 5 ml vaniljeekstrakt (± 1 tsk)
- 225 g mascarponeost (blødgjort)
- 300 g chokoladekrøller (grønne)
- Fondant (hvid og rød)
- Sukkerlim
- Sukker- eller chokoladeæg
Instruktioner:
- Brug EZ Speedy til at blande piskefløde, flormelis og vaniljeekstrakt. Pisk på gear I, indtil der dannes stive toppe. Tilsæt blødgjort mascarponeost til EZ Speedy, skift til gear II, og pisk til du har en blød og cremet masse.
- Fordel blandingen over toppen af din citronkage med Dejskraber, indtil den er helt dækket.
- Dekorér med grønne chokoladekrøller eller riv din egen ved hjælp af Grate n Store
- For at lave påskeharen skal du rulle en æggeform af den hvide fondant. Placer den på et Dejunderlag og tryk, så du gør undersiden flad. Tilføj en puffet hale ved at forme noget mere fondant til en blomsterform. Brug en tandstikker til at trække hen over halen for at få en pelseffekt!
- Tid til at lave poterne - form en lille dråbe ud af fondanten og halvér den derefter for at skabe poter. Pynt med rød fondant.
- Brug sukkerlimet til at sætte kroppen, halen og poterne sammen.
- Afslut kagen ved at strø mini-chokoladeæg eller andet påskepynt.
Spiselige blomster
Ikke alle blomster er spiselige, men dem, der er, kan bruges som det smukkeste forårspynt. Og de er meget lettere at lave, end du måske tror. Sådan gør du:
Du skal bruge:
- 175 g rørsukker
- 1 citron (saft)
- Spiselige blomster (krystalliserede violer, citrusblomst, tusindfryd eller stedmorblomst)
Instruktioner:
- Vælg din pynteblomst: krystalliserede violer, citrusblomst, tusindfryd eller stedmorblomst kan være dine valg af kronblade - eller vælg din favorit for at tilføje din egen stil med flower power!
- Lav glasuren ved at blande sukker og citronsaft sammen, indtil det får en sirup-konsistens, og brug derefter en ske til at putte det over den varme kage. Enhver glasur, der løber ned på tallerkenen, kan puttes tilbage på kagen igen.
- Arranger de tørrede blomster oven på kagen, mens glasuren er varm - når den afkøles og hærder, vil glasuren fungere som et klæbemiddel.
- Gem et par kronblade, som du kan knuse, og derefter drysse ovenpå kagen. Lad det køle helt af, inden du skærer og serverer kagen med te eller kaffe. (2)
Salte og søde minikupler
Bag en simpel kage og form stykker af den i runde former med Silikone Mini Kuppelform. Derefter tager du en pind og bruger den til at samle to halvkupler. Lad børnene hjælpe med at dekorere dem med smeltet chokolade, krymmel og slik.
Prøv disse søde og salte minikupler:
Påskereder lavet af marengs
Gør dit bord eller din buffet flot med spiselige dekorationer, som disse marengs'reder'. De er toppet med flødeskum, frugt og små chokoladepåskeæg. De er lige så smukke, som de er hurtige og lette at lave. Brug vores marengs som base og vær kreative.
Tip: Brug din Sprøjtepose til at opbygge højde ved at lægge marengsen i lag, dette vil skabe en dejlig dyb 'rede' til at holde flødeskum, frugt og påskeæg.
”Gulerodskræmmerhuse”
Gulerødder er påskeharens favorit! Disse gulerødskræmmerhuse vil glæde påskeharen såvel som dem derhjemme. Find opskriften på vores kræmmerhuse her.
Spring ud i det! Har du lyst til flere tips og tricks? Så prøv disse lette påsketips.
Kilder:
(1) Gravende kanin kage:https://zuckerdeern.de/oster-biskuitrolle/
(2) Spiselige blomster: https://www.greatbritishchefs.com/recipes/lemon-drizzle-cake-edible-flowers-recipe