Tilbage til resultater
Choko-karamel-kupler
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 4 personer
20g mandler eller pistachienødder
2 spsk/ 30 ml sukker
2 spsk/ 30 ml vand
1 spsk/ 15 ml honning
2 spsk/ 30 ml piskefløde
130 g mørk chokolade
Forberedelse
30 min.Tilberedning
7 min.Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
- Mål fløden af, så den opnår stuetemperatur inden punkt 4.
- Fjern ovnristen fra ovnen og forvarm den til 200°C varmluft.
- Brug Herb Chopper til at grovhakke mandlerne i.
- Sæt Silikone Mini Kuppelform på en kold ovnrist og fordel de hakkede nødder i alle fordybninger.
- Bland vand og sukker på en pande og sæt den på komfuret på middelvarme UDEN AT RØRE I DET til det ændrer sig til en smuk karamelbrun farve. Fjern panden fra komfuret og tilfør honning og fløde. Sæt panden tilbage på lav varme og brug et piskeris til at røre i ca. 1 minut indtil massen har en ensartet konsistens.
- Fordel straks karamelmassen i fordybningerne i Silikone Mini Kuppelform.
- Tilbered i ovnen på 200°C i ca. 7 min. og lad dem efterfølgende afkøle i ca. 20 min. Placer da formen i FreezerSmart Lav 2,25 l.
- Bræk chokoladen i mindre stykker og læg dem i MicroCook Kande 1 l, læg låg på og tilbered i mikrobølgeovnen i min. 30 sek. ved 360 watt. Lad massen hvile i kanden i 1 min, rør da rundt med lille Dejskraber. Såfremt chokoladen ikke er helt smeltet, tilbered den da i mikrobølgeovnen i yderligere 20 sek.
- Fordel chokoladen ovenpå karamellen i hver fordybning i formen og afkøl i køleskab i ca. 1 time før du skubber dem ud af formen og serverer.
Ovn ved 200°C: 7 min.
Hviletid: 20 min
24 kupler