Tilbage til resultater
Foccacia
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 4 personer
Dej
15 g gær
½ tsk/2,5g salt
2 dl lunkent vand
350g/ 8 dl hvedemel
Fyld
2 spsk olivenolie
2 spsk/ 30g rosmarin –hakket frisk eller tørret
1½ tsk salt
Forberedelse
65 min.Tilberedning
30 min.Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
- Rør gær ud i lunket vand med Røreske i en Junior Røreskål 3 l og tilsæt derefter salt.
- Tilsæt mel lidt ad gangen under omrøring. Stil den klistrede dej til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Tag ovnristen ud af ovnen og forvarm ovnen til 200°C varmluft. Placér Silikone Bageform Rektangulær på den kolde rist.
- Slå dejen hurtigt ned og fordel den i bageformen.
- Tryk fingrene ned 6 steder og pensl da overfladen med olie. Drys gavmildt med rosmarin og salt.
- Bages på den midterste rille i ovnen i ca. 30 min. ved 200°C.
- Lad foccacia’en afkøle i formen i ca. 10 min. inden du tager den op og serverer lun til f.eks. en lasagne eller som del af en tapas.