Ved at blive på hjemmesiden accepterer du brugen af cookies, så vi kan levere besøgsstatistikker, give dig målrettet indhold, der er tilpasset dine interesser og lette udvekslingen med sociale netværk.  Yderligere oplysninger om cookies og deres indstillinger findes i vores privatlivspolitik.

Forret Hovedret
Tilbage til resultater

Sushi-Bolde

  • Tupperware Sushi-Bolde

Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 3 personer

230 g sushi-ris

400 ml koldt vand

3 spsk ris-eddike (± 45 ml)

½ tsk salt (± 2 ml)

1 tsk sukker (± 5 ml)

125 g agurk

75 g laks - uoptøet type, som kan spises uforarbejdet.

1 tsk solsikkeolie (± 5 ml)

100 g sesamfrø

wasabi og soyasovs til servering

Forberedelse

20 min.

Tilberedning

14 min.

Sværhedsgrad

Middel
Fremgangsmåde

1.  Skyl risene grundigt under rindende koldt vand før de tilberedes. Dræn vandet fra og hæld dem i Stor EasyRice. Fyld 400 ml kold vand i, luk og tilbered i mikrobølgeovnen i 13-14 min. ved 600 watt. Lad den hvile i 10 min. 

2.  Bland eddike, salt og sukker i en Rundlet Dessertskål 3 dl. Hæld  blandingen over risene og bland med Lille Dejskraber. Læg låget på igen og lad sushi-risene afkøle ved stuetemperatur. 

3.  Skræl agurken, fjern kernerne og skær i ensartede terninger. Brug Universalkniv til at skære laksen i faste terninger.

4.  Brug Bagepensel til at smøre indersiden af det runde hul af den store form til Surprise Party let med olivenolie. Læg sushi-ris i, sæt den blå krave’ på og markér et ‘hul’ med ‘hulstemplet’ og læg agurk og laksestykker i og afslut med et tyndt lag ris. Tag sushi-bolden ud af formen og vend den i sesamfrø. Lav 5 mere på samme måde, (det er ikke nødvendigt at smøre formen mellem hver). 

5.  Opbevar i køleskabet indtil servering. 

6.  Servér sushiboldene med soyasovs og wasabi.

Top