Moussaka
Fremgangsmåde
Ingredienser
4 personer
- 3 spsk olivenolie
- 600 g hakket kød
- 2 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 3 spsk tomatpuré
- 400 g hakket tomater
- 2 tsk tørret oregano
- 2 tsk tørret timian
- 1 tsk stødt kanel
- 600 g auberginer
- Salt
- Peber
- Sovs
- 3 spsk smør (blødt)
- 3 spsk mel
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl mælk
- 1 æggeblomme
- 50 g revet parmesan
- Salt
- Peber
- Revet muskatnød
Forberedelse
30 min.Tilberedning
60 min.Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
-
Skær auberginerne på langs med MandoChef® (4; låst).
-
Hak løg og hvidløg med SuperSonic® Chopper Lille.
-
Sautér løg og hvidløg i olivenolie i en gryde, indtil løgene er klare. Tilsæt det hakkede kød og steg.
-
Tilføj tomatpureen, og lad den stege af. Tilsæt de hakkede tomater sammen med krydderierne. Rør det sammen, og lad det simre ved middel varme i 5-8 minutter.
-
I mellemtiden laves den hvide sovs. Tilføj smør i vores MicroCook Kande 1 l, sæt låget på, og sæt kanden i mikrobølgeovnen ved 600 watt i 1 minut.
-
Tilsæt mel, rør rundt, og sæt i mikrobølgeovnen i yderligere 1-2 minutter ved 600 watt. Rør undervejs.
-
Tilsæt grøntsagsbouillon og mælk, bland det hele godt og sæt det i mikrobølgeovnen i cirka 4 minutter ved 600 watt. Rør undervejs.
-
Tilføj æggeblommen og parmesanen og bland det sammen. Riv lidt muskatnød med Mini Rivejern direkte i MicroCook Kanden. Smag sovsen til med salt, peber og muskatnød.
-
Tilføj skiftevis aubergineskiver og kødet i UltraPro Oval 2 l. Afslut med den hvide sovs, og læg låget på.
-
Tilbered moussakaen i en forvarmet ovn ved 200 °C over-/undervarme i 20 minutter. Tag derefter låget af, og sæt det i ovnen i yderligere 20-25 minutter.