Pizzadej
Fremgangsmåde
Ingredienser
2 personer
- 0.12 l lunken vand ± 35°C'
- 20 g frisk gær
- 225 g hvedemel
- 2 spsk olivenolie
- 1/2 tsk sukker
- 1/2 tsk salt
Forberedelse
45 min.Tilberedning
20 min.Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
-
Hæld vandet i Ultimate Røreskål 3,5 l og rør gæren i, indtil den er helt opløst. Tilsæt olivenolie, sukker, salt og mel, og bland med Dejskraber. Ælt dejen færdig i hånden, indtil den er glat og elastisk.
-
Fyld vasken halvt op med ca. 37°C vand. Dæk
skålen til, placér den i vandet, og lad dejen hæve i ca. 30 min, indtil låget ”popper” op af sig selv. Imens forbereder du din topping. -
Tag ovnristen ud og forvarm ovnen til 220°C uden varmluft.
-
Ælt pizzadejen igen i ca. 30 sek. og drys lidt mel over. Rul dejen ud på Dejunderlag med Multikagerulle i en størrelse, som matcher Låget tilhørende UltraPro Rektangulær 5,7 l.
-
Flyt dejen til Låget og fordel den valgte topping på pizzaen
-
Placér Låget på den kolde ovnrist og sæt i ovnen på den laveste rille. Bag i ca. 20 min.
TIP: Pizzadejen kan også bruges til at lave smagfulde pizzamuffins. De kan med
fordel fryses i en Magnificent FreezerSmart beholder og tages op til madpakken.