Ostekugler
Fremgangsmåde
Ingredienser
6 personer
- 70 g ost (emmentaler, parmesan ...)
- 180 ml vand
- 60 g smør
- 2 ml salt
- 100 g hvedemel
- 3 mellemstore æg
- Æggeblanding til pensling: 1 æggeblomme og 15 ml vand (±1 spsk.)
Forberedelse
20 min.Tilberedning
29 min.Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
-
Forvarm ovnen til 210 °C
-
Riv osten ved hjælp af Grate N Store™.
-
Hæld vandet i MicroCook Kande 1 l. Tilsæt smør og salt. Sæt låget i "åben position", og varm blandingen i mikroovn i 4 min. ved 600 watt. Tilsæt straks melet, og rør kraftigt rundt med en dejskraber, indtil du har en ensartet dej, der ikke klæber til kanden. Tilsæt æggene et ad gangen, mens du rører rundt. Tilsæt ikke næste æg, før det forrige er blandet helt ind i dejen. Vend halvdelen af den revne ost ind i dejen
-
Placér Silikone Bageunderlaget med kant på en kold ovnrist. Anbring tyllen med cirkelformet hul i Sprøjteposen, og fyld dejen i posen. Lav derefter små runde kugler, der har samme størrelse som cirklerne på bagepladen.
-
Brug en gaffel dyppet i æggeblandingen til at flade ostekuglernes top lidt ud med, og drys dem med resten af den revne ost
-
Bages i 25
-
Ostekuglerne kan serveres, som de er, som forret eller fyldt med flødeost eller guacamole