Hjemmelavet yoghurt
Fremgangsmåde
Ingredienser
6 personer
- 8.5 dl sødmælk
- 150 g yoghurt
Forberedelse
5 min.Tilberedning
720 min.Sværhedsgrad
NemFremgangsmåde
-
Placér 6 Tumblers i Yoghurt Maker.
-
Varm mælken op til lige under kogepunktet.
-
Efter mælken er blevet varmet op, skal den afkøles til 40 grader. Først da kan yoghurten tilsættes. Rør, indtil yoghurten og mælken er blandet sammen.
-
Hæld blandingen i de 6 Tumblers og sæt låg på.
-
Hæld meget varmt vand fra vandhanen i Yoghurt Maker, lad vandet stige mellem Tumblers, indtil det er 2 cm fra toppen af Yoghurt Maker.
-
Dæk Yoghurt Maker til og lad stå i 6 – 12 timer ved stuetemperatur.
-
Herefter fjernes hver Tumbler fra Yoghurt Maker og opbevares i køleskabet indtil servering.
*Tip: For at lave hjemmelavet yoghurt skal du have en aktiv yoghurt fra et suppermarked (gerne upasteuriseret). Næste gang kan du bruge en yoghurt, du selv har lavet med Yoghurt Maker. Efter du har lavet yoghurt 3 gange, er du nødt til at bruge en ny fra et supermarked.