Få orden i køkkenskabene, som du altid har drømt om. Det er måske ikke det sjoveste at bruge sin søndag formiddag på at rydde op i skabene, men det er tiden værd – for næste gang du skal finde pastaen til aftensmaden, ved du præcis, hvor den er!
Den ultimative guide til orden i køkkenskabene
Et Pinterest-værdig køkkenskab er tættere på, end du tror. Her er flere tips til at organisere dit køkkenskab som en professionel.
1. Vælg det rigtige sæt
Det flyder med papirposer og papemballage i køkkenskabet... Der er mel alle vegne... Du har højst sandsynligt også måtte smide dine tørvarer ud pga. fugt eller små kryb. Kender du det?
Vores Moduletter er designet til at opbevare en lang række af tørvarer i alle størrelser. De kan stables, så du sparer plads i skabet. Låget er tætsluttet og har to åbninger, så du nemt kan dosere indholdet ved enten at øse eller hælde. Du kan hurtigt og nemt spotte, hvad der er i beholderen pga. de gennemsigtige ruder. Du kan også mærke Moduletten med indhold, udløbsdato og tilberedningstider, så du altid ved, hvornår indholdet udløber, og hvor lang tid det tager at tilberede f.eks. linser.
2. Skab et godt flow
Sæt de ingredienser, du bruger mest, i øjenhøjde, så du altid nemt kan få øje på disse. Det smarte er, at dine Moduletter kan organiseres efter dine specifikke behov og køkkenets indretning, og ikke omvendt!
F.eks. kan du placere basisvarer lige ved hånden, bageingredienser i et hyggeligt hjørne og tørrede frugter bagerst i køkkenskabet. Der er ikke noget forkert svar! Her er inspiration til, hvordan og hvor meget du kan opbevare i de forskellige Moduletter:
Mini Modulet og Midi Modulet
- Krydderier
- Tørrede krydderurter
- Krymmel
- Kanelsukker
- Laubærblade
- Kanelstænger
Modulet Oval 5 dl
- Salt (500 g)
- Nødder (200 g)
- Rosiner (250 g)
- Kiks
- Tørrede frugter
Modulet Oval 1,1 l
- Sukker (1 kg)
- Ris (750 g)
- Majsstivelse (500 g)
- Tørret frugt (500 g)
- Rasp (400 g)
- Kokosmel (250 - 300 g)
- Kakaopulver (400 g)
- Flormelis (500 g)
Modulet Oval 1,7 l
- Mel (1 kg)
- Pasta (500 g)
- Ris (1,2 – 1,3 kg)
- Kaffe (500 g)
Modulet Oval 2,3 l
- Pasta (500 g)
- Müsli (750 g)
- Morgenmadsprodukter
- Sukker (2 kg)
Modulet Oval 2,9 l
- Morgenmadsprodukter
- Makaroni
Kvadratisk Modulet 1,2 l
- Småkager
- Kiks
- Søde sager
- Granola
Kvadratisk Modulet 2,6 l
- Småkager (store mængder)
- Kage (store mængder)
- Knækbrød
- Havregryn
Kvadratisk Modulet 4 l
- Pasta (2 kg)
- Mel (2,5 kg)
- Bagværk
Modulet Rund 1,1 l og 1,1 l med hældetud
- Spaghetti
- Hjemmelavet olie
- Eddike
3. Organisér efter livsstil
I stedet for at sortere efter kategori kan du prøve at organisere Moduletterne efter livsstil. F.eks. hvis du prøver at opmuntre familien til at lave mere mad, kan du lave et område med ”nem madlavning” med f.eks. pasta. Hvis du prøver at leve sundt, kan du opbevare sunde snacks forrest i skabet og gemme småkagerne bagerst i skabet, så de søde sager er svære at få fat i.
Tip: Orden i køkkenskabene har mange fordele, men noget af det mest fordelagtige er, at du kan se indholdet i Moduletterne, så du ikke kommer til at købe dobbelt (eller trippelt!) af ingredienser, som du allerede havde. Alt i alt sparer du både penge og forhindrer madspild.
4. Notér udløbsdatoer
Sørg for at holde øje med udløbsdatoen på dine varer – både for dit helbreds skyld, men også for at forhindre madspild. Dan et overblik over dine tørvarer ved at mærke Moduletterne med en udløbsdato og prioritér at bruge de ældste madvarer, så du undgår at smide madvarer ud.
5. Fyld op jævnligt
Gør det til en vane at se, om du mangler noget i køkkenskabene, når du laver indkøbslisten. Et velorganiseret køkkenskab har brug for jævnligt at blive fyldt op, så du altid har det, du har brug for.
Ønsker du flere tips og tricks til at holde orden i dit køkken? Så læs mere her. Dit drømmekøkken venter!